Zanzibar- Hvis du kan lide blæksprutter

Elsker, elsker, elsker Zanzibar

Den smukke ø Zanzibar ligger ud for Afrikas kyst og tilhøre Tanzania. Det tager ikke lang tid at sejle der ud, kun et par timer. Først kommer man til Stone Town. En smuk by med gamle bygninger og huse over alt, som viser tydelige tegn på arabisk dominas gennem tiden. 

Man spiser mange blæksprutter her. Der findes et hav af store og små. De alle meget lækre og de bliver både stegt, grillet og kogt, ofte med varme saucer og ris ved siden af. 
Køkkenet på Zanzibar er spændende med de mange krydderrier som er lavet indført igennem tiden. 
Kokosnødder og ris bruges flittigt i retterne som både er arabiske, indiske og har klassiske træk fra Østafrika.

Et stort træ vokser ud igennem huset, men det gør ikke noget! Vi bygger jo bare huset omkring istedet for.. 
Sådan er det, livet går sin gang og folk følger med uden problemer. Hele byggestilen på Zanzibar er en historie for sig selv og noget man kan stå tilbage og beundre igen og igen rundt omkring i Stone Town. 

Om aften, langs molen i Stone Town kan kan man opleve et rigtigt skaldyrs og fiske marked. Her kan man gå langs små primitive boder og købe sig alverdens herligheder. Der er i hundredevis af spyd med sjove råvarer på.  

Man skal være hurtigt, for her handles der! Hvis man ikke lige beslutter sig med det samme, tjaa så bliver den hummer eller det spyd man lige stod og overvejede bare solgt til en anden. 
Det fedt at opleve livet og herligt at se den energi som her er! 
Når solen ligger sig til søvn, så dukker gamle og unge mænd op med små lamper og træ stænger og de går så i vandet og fanger blæksprutterne. Det er helt vildt at se hvor gode de er til dette håndværk.  

Man skal heller ikke holde sig fra de super lækre, helt friskbagte chipatibrød. Det er inderne og araberne som har bragt dem med til Zanzibar. 
Men de fungerer helt fint til stuvet blæksprutte med fin hvid kokoschutney med chili og limesaft som gør den super stærk men frisk på samme tid. 

Der bliver knoklet for at få lavet maden klar til de mange som kommer og vil betale lidt for at få noget at spise her nede ved havnen. 
Hvis man ikke orker livet og mylderet i Stone Town, så skal man bare køre væk fra byen og over til den anden side af øen. Her finde man små paradissteder hvor der er totalt fredfyldt. 

Zanzibar er også palmer, kridhvidt sand, krystalblåt vand, lange strande og helt uden mennesker. Zazibar er også alt det som en tropisk ø også skal være: gode steder at dykke, fantatiske fisk, havslanger, skildpadder og vilde fugle samt farverige blomster. Og så er Zanzibar også et af de steder, hvor du nemt og hurtigt kan komme rundt og se hvordan, vanilije, kanel, nelliker, allehånde, muskatnød og meget mere vokser rigtigt i naturen. 
Zazibar er en rigtigt spicy ø! 

Der findes mange steder hvor turisterne kan hygge sig med pool, dans og drinks samt højt musik. Men Zanzibar er heldigvis også meget øde og øen er så stor at du kan være helt dig selv og nyde den gamle historie omkring slaver, Oman, foldboldt som også alle elsker på øen. 

Man får nogle af verdens bedste stegte bananer her! Ja, du kan få en Zanzibar pizza som er en pizza bund toppet med mad banan og chokolade oven over. 

Zanzibar er altid et stop værd og mon ikke der vil komme flere og flere til som vil se dette lille stykke paradis. Alene navnet klinger jo godt i munden.