Triangle project

The Triangle Project er et kunstnerisk bindeled som samler kunstneriske projekter fra New York, Istanbul og Danmark.

Ud fra en tanke om, at restaurant-verdenen ikke har oplevet nogen betydelig form for forandring de sidste mange hundrede år, lavede den kunstneriske projektgruppe ’The Triangle Project’ kunstbiennale i Istanbul.

The Triangle Project’s bagmand Jacob Fuglsang arbejder i høj grad med flader, hvor han prøver at skabe kontakt igennem lande og over grænser. Projekterne han står for arbejder med rum, lyd og lys.

Vores bidrag til performance projektet i Istanbul, var et mashup show-køkken hvor vi sammen med den lokale madkunstner Delare, illustrerede konflikten mellem Europas meget strenge ensretning og de nyere EU-medlemslande og deres frygt for datomærkning af æg, krumning på agurkerne og deres lokale delikatesser som eksempelvis oste, som ikke må sælges længere på grund af restriktionerne.

Vi arbejdede med stemning, rum og oplevelse igennem veje og opfattelse af måde vi spiser på. Igennem vores servering af varm luft på industripose, krydrede balloner og strålesikker beklædning fik vi folk til at opfatte mad med nye tanker og forståelse.

Kunstbiennalen i Istanbul gav os mulighed for at tage maden et sted hen, hvor nogle måske vil give den tillægsord som ’kunst’ og ’kulinarisk sanselighed’. Men det der betyder mest for os, er at den giver indtryk, tanker og flytter grænserne for hvordan mad skal være, hvordan den opfattes og i høj grad hvordan den nydes.