Sanketur med Friluftraadet.


Sammen med Friluftsraadet, Danmarks Jægerforbund fik vi folk med på sanketur ved Grøn Scene på folkemødet og i det vilde område omkring. Det blev til en gå-tur i området for at finde urter og grønt, der skulle bruges til madlavning. Efterfølgende lavede deltagerne kebab, af vildt kød og de vilde urter. Alt Imens vi talte om børn, mad og natur.

Over 100 deltagere fra børn til ældre fik en mulighed for både at blive klogere på naturen men også at få en hyggelig måde at være sammen på. Vi stillede et grillkøkken op med udvalg at grøntsager, hakket vildtkød og masser af krydderier. Hver deltager snittede deres egen pind til at grille deres kebab. Derpå gik den vilde jagt i landskabet for at blive klogere på hvad der kunne spises.

Efter dette, fik deltagerne deres egen station, hvor de kunne snitte og hakke. For derefter at røre deres fars og forme til en kebab på deres spyd. Derefter skulle der grilles og imens folk hyggede ved de mange bål, begyndte paneldebatten, hvor både Friluftsraadet og Danmarks Jægerforbund ville have en samtale omkring hvad vi kan bruge naturen til, men også hvad naturen kan give os mennesker. Samt hvordan vi får endnu flere til at benytte den Danske natur.

I samtalen deltog Friluftsrådets direktør, Winni Grosbøll, Rosa Lund fra Enhedslisten og jægerforbundets formand, Claus Lind Christensen og bølgerne gik højt om naturdannelse, vildt, jagt og friluftsliv.

Ideen er simpel, vi ”lokker” folk til med hyggelig aktivitet. Vi står for det praktiske, og har opgaven af få det eksekveret for deltageren med alt fra fra A til Z. Med en god tidsplan uden lange pauser hvor det hele går i stå. Til sidst kan alle smage deres eget måltid alt imens de lytter til debatten/samtalen. Hvis du står og mangler en stærk medspiller i dette, så tøv ikke med at kontakte mig. Jeg har skabt utallige af disse aktiviteter. En af mine styrker er at indrage folk og få dem med hele vejen. Så de går fra eventet med et godt indtryk af dagen og en masse at tænke over.