Madmission på P3

Folkekøkken for nationen

Igennem et par år fik vi fri madkultur igennem P3 radio. Her skabte jeg, sammen med Christina fra P3 og hele holdet bag et legendarisk program "Madmissionen". Et program hvor vi kunne lokke folk til at lytte til mad, smag, dufte og alt muligt andet som ikke rigtigt har noget med mad at gøre men som vi bare måtte tale om. Helikoptere, traktore og musik som kunne gøre en varm.

En udgave af "Madmissionen" kunne forløbe sådan her:
En uge på Missionen byder på besøg af 5 spændende personligheder, som vil fortælle om mad i dagens Danmark. Vi præsenterer hver dag et nyt forslag
 til en ny nationalret og lytterne opfordres til at skrive ind med forslag til nye retter. I løbet af ugen finder vi 2 testfamilier, som har mod på at forandre deres madvaner og vi skal finde lytterlærlinge til Nikolajs køkken. Lyt med hele ugen på P3 mellem kl. 9 - 11 og kom så glad på - Madmessen i 
Forum, Julius Thomsen Plads, 1925 Frederiksberg C, Lørdag 19/2 kl. 10-15. Fri entré - gratis mad. Tag selv tallerkener, bestik m.m. med! 

Sådan gik missionen år efter år:
Omkring 10.000 personer væltede ned forbi og vores missionsmesse, hvor mange glade madmennesker, kokke, fiskehandlere, dyretæmmere, kvinder, 
børn og elefanter ventede med gratis smagsprøver til folket! 
Ja, folket kom og vi serverede over 500 kg fisk, 300 kg snowcrabs, 200 kg kylling, brød, kinesiske retter, tyrkisk salat, japansk sushi og meget, meget mere. 

 Der blev stegt, kogt, braiseret og funderet over hvorfor almindelig mad bare
 er så skønt, ligegyldig hvorfra på kloden det kommer! 
Missionen var en Folkedag og ikke nok med det. Kylling i karry blev helt 
suverænt stemt ind, som Danmarks nye nationalret. 

På vores messe om lørdagen hvor hele danmark kunne komme forbi gratis og smage, dufte og selv prøve at lave mad, kom der virkelig mange af mine gode venner forbi og viste hvad de kunne. Her ses "mynte damerne" Nielsen & Nielsen 
PS: De elsker også chili 

Jeg har altid haft kærlighed til fisk og det rigtigt synd, syntes jeg, at mange mennesker har det svært med fisk. Fisk er havets perle til os mennesker. Her ses en lille fiskebod. 

Vi inviterede også altid fine mennesker til at komme forbi - det her år havde vi fået lovet, at selveste Anders Fogh Rasmussen ville kommme forbi og lave hans bedste ret, men han kom ikke...  

Jeg ved ikke helt hvorfor jeg elsker helikoptere. Derfor havde vi et år et tema med helikopter og pluselig kom nolge glade unge mænd som havde lavet denne Madmissionen-helikopter! Jeg har den stadigvæk og den flyver skide godt! 

Min gode ven Bo fra Bo's konditor gik et år med til at lave en kage til 10.000 personer med flødeskum, marcipan og hele pivtøjet så alle glade mennesker kunne få et stykke gratis kage.

De mange konditore havde nolge lange dage, hvor der skulle bages og piskes i en grad, så man ikke kan forestille sig det. Her ses det sidste arbejde med at samle kagen. 

Hele idéen var, at folk skulle komme forbi med en eller anden råvare. Man kunne godt komme med en agurk og give den, men man kunne også som mange gjorde komme forbi med en kasse med alt muligt. Herefter gik helt almindelige danskere så i gang med at lave mad ud fra alle disse råvarer, sammen med en hær af glade kokke. 

Da massionen begyndte at sende om lørdagen kl. 10, gik der ikke mange minutter før folk pluselig kom alle steder fra. 

De store melorme smager faktisk rigtigt godt hvis du steger dem hårdt med salt og lidt honning. Især børn syntes det rigtigt sjovt og at de smager ligesom popcorn. 

Min gode ven, den økologiske slagter fra kultorvet kommer også altid når der skal være rigtigt mad til folket! Her ses en af hans mange grills med kød, ikke bare kød, men det skønneste økokød fra Danmark. 

Så var der dengang vi fik en hel ko! Det tog sku lidt tid at skære den ud og herefter grille den i lidt mindre stykker! Noget blev kogt, noget stegt, andet braiseret og noget blev sku taget af en tyv..