Gæstespil på hotel i Nuuk.


Undervisning og inspiration til hotel i Nuuk. Vi afholdte 2 aftener med fokus på det arktiske køkken. De råvarer området byder på såsom rensdyr, sæl, sælspæk, muslinger og moskusokse, var med i alle retterne som de mange gæster skulle nyde. Skabt ud fra råvarer indhentet i lokalområdet og med indblik i hvordan de oprindeligt blev benyttet, krydret med masser af små tale indslag undervejs. Når gæsterne skal nyde maden. Spiser de ikke bare, men får en total oplevelse, med anekdoter og historier om de skønne råvarer, der er blevet brugt til at skabe måltidet.

Processen er simpel, vi starter med at sætte os ind i det køkken som vi skal ”overtage” og dette gøres ved at lytte til de personer som arbejder der til dagligt.Vi lytter til dem og til hvad de ønsker at få ud af sådan et samarbejde. Det kunne F.eks være:Vi vil gerne se disse råvarer på en ny måde. Vi vil gerne se en anden måde at anrette og servere på, så folk får en anderledes oplevelse af at gå ud og spise.

Mad skal opleves, og derfor kan nye måder, ideer og tilberedningsmetoder være med til at skabe nyt liv. Det er derfor altid en fornøjelse at skubbe til hverdagen i et hotel/ restaurant køkken.

Sådan arbejder jeg. Vi planlægger menuen ud fra tilgængelige råvarer og andre tiltag som kunne ønskes. Derefter udarbejder jeg ideer til menuen. Efterfølgende finder vi frem til det som passer til stedet.Derpå udarbejdes der lister til både klargøring og til hvad der skal bruges til de forskelige retter.Sidst kommer selve dagene, hvor jeg kommer ud i køkkenet og skaber maden/retterne.sammen med de folk som arbejder i køkkenet. Det at arbejde med nye folk, nye råvarer og at opleve traditioner, det er nogle af de ting jeg elsker ved at lave gæstespil hos andre.